Ingredienser 4 porsjoner:

800 g mørbrad eller ytrefilet av reinsdyr

2 ss smør til bruning

1 ts salt

Saus:

3 dl matfløte

2 dl kjøttkraft ev. utblandet buljongterning

1 ts tørket timian

5 g hel rosépepper

4 sjalottløk delt i to

1 liten sellerirot i biter

3 gulrøtter i biter

1 ss smør til steking

1 ss maisstivelse (maisenna)

1/2 ts salt og 1/4 ts pepper

1 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du:

1. Hell matfløte, kraft, timian og rosepepper til saus i en gryte. Kok opp på svak varme.

2. Rens og del sjalottløk i to og knollselleri og gulrot i biter. Brun grønnsakene raskt i panna med smør før de has over i gryta. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter.

3. Skjær kjøttet i terninger. Brun de i små porsjoner, dryss over salt og ha over i gryta. La retten trekke i ca. 5 minutter. Kjøttet bør være litt rosa inni.

4. Jevn om nødvendig med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

5. Dryss finhakket friske persille over gryta før servering.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00