Espresso House har ikke eksistert mange dagene på CC Stadion, men synes allerede å ha skaffet seg et stort publikum.

– Her liker jeg meg! sier Henriette.

– Lurer på om ikke dette vil bli et stamsted til lunsj heretter, sier Hanna.

Det er de i så fall ikke alene om. For nyetablerte Espresso House ser ut til å ha hatt en pangstart på CC Stadion. I lokalene som tidligere huset kaffebaren Krutt, i tillegg til Frozen Yogurt-baren som har flyttet til et annen sted på CC Stadion, har Espresso House utfoldet seg over et stort areal. Stilige stoler og sofaer og store grønne planter bidrar til å gi lyst til å avlegge stedet et besøk.

Men samme hvor folksomt det er, går det likevel unna med serveringen ved disken, ikke minst takket være at egne folk er satt inn for å lage kaffen.

– Servicen er i det hele tatt rask, både ved disken og for å få ryddet bordene, sier Henriette.

– Dessuten er de blide og hyggelige, sier Hanna.

– Og så må de ha verdens største kaffekopper her, så du kan drikke med begge henda.

Til lunsj er det et godt utvalg av småretter; paier, salater og wraps. Salat med chèvre, bønner og kikerter er innbydende og rikholdig, med et par schvære biter chèvre (129 kroner).

– Pai med kylling og grønnsaker (95 kroner) har også mye å by på, sier Henriette, selv om den er veldig varm ytterst og kald i midten.

Av de enklere lunsjrettene er saftig bagel med serranoskinke, mozzarella og tomat velkomponert og velsmakende (81 kroner).

Blant kakene er cheesecake muffins (36 kroner) myk og deilig. Mens økologisk mudcake (51 kroner) er akkurat så mektig som en kan håpe.

– En deilig sølekake, sier Henriette.

Mens Hanna skeier ut med vaniljesaus på blåbærpaien.

– Det er jo et sted som innbyr til å fråtse litt, sier Henriette. – Det er noe av det som gjør det så innmari hyggelig.

Det var i 1996 at den svenske coffee shop-kjeden startet sin virksomhet i Lund. I løpet av få år har Espresso House vokst kraftig; ifølge kjedens hjemmeside skal den ha over 220 kaféer i fire nordiske land. Her til lands er Hamar første by ut etter Oslo, Bergen og Trondheim.

– Det gir egentlig litt storbyfølelse å sitte her, sier Hanna. – Akkurat det er ganske herlig.

Les også
Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.