Ingredienser 6 porsjoner:

1 løk i båter

2 båter finhakket hvitløk

4 ss rød karripasta

2 boks kokosmelk

1 boks hermetisk cherrytomat (à 400 g)

400 g gresskar i terninger

2 boks hermetiske linser

1 boks hermetiske kikerter

1 grønn paprika

4 vårløk

1 ss sukker

skall av 1 lime

1⁄2 bunt grovhakket frisk koriander

300 g jasminris

Slik gjør du:

1. Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1–2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og cherrytomater.

2. Ha i terninger av gresskar. Småkok gryten i 8–10 minutter.

3. Kok ris i en kjele med vann etter anvisning på pakken.

4. Åpne bokser med linser og kikerter. Hell dem over i en sikt, og skyll dem godt under kaldt vann. La vannet renne godt av og tilsett linser og kikerter i gryta.

5. Rens paprika og vårløk, og skjær dem i biter. Ha paprika- og vårløkbiter i gryta sammen med sukker og limeskall. La gryta koke 2–3 minutter slik at alt blir gjennomvarmt. Smak til med soyasaus. Server med ris og dryss over grovhakket koriander.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00