Ingredienser 2 porsjoner:

Vaffelrøre:

2 dl hvetemel

1 ts salt

25 g smør

1 dl romtemperert melk

1 egg

1 ss finhakket frisk gressløk

Topping:

150 g revet grillet kylling

1 ss olje

2 ts tacokrydder

1 ts paprikapulver

2 finhakkete vårløker

5 cherrytomater delt i to

1 dl ferdigrevet ost

Slik gjør du:

1. Lag vaffelrøre. Bland sammen hvetemel og salt i en bolle.

2. Smelt smør i en liten kjele, trekk kjelen av platen og hell i melk. Hell blandingen i bollen med mel og ha i egg. Rør alt godt sammen. Pisk inn hakket gressløk og trekk plast over bollen. La røren heve i 30 minutter.

3. Stek vafler i et godt smurt vaffeljern. Bruk to teskjeer til å ha røren over i jernet (røren er ganske seig, og du trenger ca. 1-2 ts for å lage en vaffel).

4. Legg vaflene på rist med et kjøkkenhåndkle over slik at de holder seg lune.

5. Del vaflene i små biter og legg i en ildfast form. Fordel resten av ingrediensene på toppen, osten til slutt.

6. Gratiner i stekeovn på 225° C i ca. 10 minutter, til osten har smeltet.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.