Ingredienser 2 porsjoner:

Vaffelrøre:

2 dl hvetemel

1 ts salt

25 g smør

1 dl romtemperert melk

1 egg

1 ss finhakket frisk gressløk

Topping:

150 g revet grillet kylling

1 ss olje

2 ts tacokrydder

1 ts paprikapulver

2 finhakkete vårløker

5 cherrytomater delt i to

1 dl ferdigrevet ost

Slik gjør du:

1. Lag vaffelrøre. Bland sammen hvetemel og salt i en bolle.

2. Smelt smør i en liten kjele, trekk kjelen av platen og hell i melk. Hell blandingen i bollen med mel og ha i egg. Rør alt godt sammen. Pisk inn hakket gressløk og trekk plast over bollen. La røren heve i 30 minutter.

3. Stek vafler i et godt smurt vaffeljern. Bruk to teskjeer til å ha røren over i jernet (røren er ganske seig, og du trenger ca. 1-2 ts for å lage en vaffel).

4. Legg vaflene på rist med et kjøkkenhåndkle over slik at de holder seg lune.

5. Del vaflene i små biter og legg i en ildfast form. Fordel resten av ingrediensene på toppen, osten til slutt.

6. Gratiner i stekeovn på 225° C i ca. 10 minutter, til osten har smeltet.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00