Ingredienser 4 porsjoner:

1 lettsaltet svineknoke

200 g tørkede gule erter

1 løk, finhakket

1 sellerirot, i terninger

2 laurbærblad

2 l vann

2 gulrøtter, i terninger

1 purre, i ringer

4 stilker frisk timian

Slik gjør du:

1. Legg erter i rikelig med vann over natten. Hell av vannet før du begynner med de andre forberedelsene.

2. Legg svineknoke, erter, løk, selleri, laurbærblad og timian i en gryte. Hell på ca. 2 liter vann, og kok opp.

3. Skum godt av, og la det trekke i 3 timer under lokk.

4. Tilsett gulrot og purre når det er 20 minutter igjen av koketiden.

5. Ta opp svineknoken, skjær av kjøttet og legg det tilbake i suppen.

Smak til suppen med grovmalt pepper og server med flatbrød, annet godt brød og godt smør.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00