Ingredienser 4 porsjoner:

4 egg

1 løk

2 båter finhakket hvitløk

2 ss olivenolje til steking

4 ss tomatpuré

2 bokser hakkede hermetiske tomater

8 dl vann

2 grønnsakbuljongterninger

1 ss sukker

1⁄2 potte frisk basilikum

1⁄4 ts pepper

Slik gjør du:

1. Kok egg i 8–10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.

2. Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.

3. Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt. Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.

4. Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.

5. Tilsett hakket basilikum, og smak til med pepper.

Server suppen med kokte egg.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00