Ingredienser 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig av svin eller karbonadedeig

1 pose tacokrydder

100 g revet hvitost

1 ss margarin til steking

Tortillachips:

3 små hvetetortilla

1⁄2 ss olje

1⁄4 ts salt

1 ts paprikapulver

Maiskrem:

1 stor boks hermetiske maiskorn

4 ss lettrømme

Avokadomos:

1 avokado

1⁄4 ts salt og 1⁄2 ts pepper

4 hamburgerbrød

2 tomater i tynne skiver

1. Lag tortillachips. Klipp tortillalefse i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.

2. Ha mais i en foodprocessor og kjør til en jevn krem. Bland inn rømme.

3. Mos avokado sammen med salt og pepper.

4. Rør inn tacokrydder i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

5. Bland inn revet ost.

6. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere. Stek burgere i en varm stekepanne med margarin til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side. Varm hamburgerbrødene raskt i pannen.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00