Ingredienser 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig av svin eller karbonadedeig

1 pose tacokrydder

100 g revet hvitost

1 ss margarin til steking

Tortillachips:

3 små hvetetortilla

1⁄2 ss olje

1⁄4 ts salt

1 ts paprikapulver

Maiskrem:

1 stor boks hermetiske maiskorn

4 ss lettrømme

Avokadomos:

1 avokado

1⁄4 ts salt og 1⁄2 ts pepper

4 hamburgerbrød

2 tomater i tynne skiver

1. Lag tortillachips. Klipp tortillalefse i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.

2. Ha mais i en foodprocessor og kjør til en jevn krem. Bland inn rømme.

3. Mos avokado sammen med salt og pepper.

4. Rør inn tacokrydder i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

5. Bland inn revet ost.

6. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere. Stek burgere i en varm stekepanne med margarin til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side. Varm hamburgerbrødene raskt i pannen.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.