Ingredienser 4 porsjoner:

1 kg bog av storfe uten bein ev. høyrygg

2 ss margarin til steking

4 ss margarin

5 ss hvetemel

1 l kjøttkraft (eventuelt 2 buljongterninger og 1 l vann)

2 løk

1 laurbærblad (kan sløyfes)

1 ts salt og

1⁄2 ts pepper

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i store terninger, ca. 4x4 cm. Skrell løk og skjær den i skiver.

2. Brun kjøttet i en varm gryte med margarin i to omganger slik at kjøttet får en fin jevn farge rundt det hele og ikke begynner å koke. Ta kjøttet opp av gryten og sett det til side.

3. Smelt margarin i gryten, ha i mel når det slutter å bruse. Brun jevningen til du har en nøttebrun farge. Spe med kjøttkraft litt etter litt til du har en klumpefri og jevn saus.

4. Legg i det stekte sammen med løk og laurbærblad.

5. Legg over lokk og la kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 2 1/2 time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

Server med poteter, kokte grønnsaker, erte- eller kålstuing og rørte tyttebær.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00