Ingredienser 8 porsjoner:

1 1⁄2 kg røkt skinke

1 1⁄2 kg nypotet

1 dl friske urter, hakket

1 purre (det hvite), eller vårløk, strimlet

100 g hakket sylteagurk

Dressing:

2 eggeplommer

4 s ansjosfileter

1 båt hvitløk

4 ss parmesan, revet

4 ss vineddik

2 dl olivenolje

2 ss worcestershiresaus

salt og pepper

Slik gjør du:

1. Del de største potetene i to, og kok dem knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampes tørre. Avkjøl.

2. Bland eggeplommer, ansjos, hvitløk, parmesan og vineddik og kjør det sammen i hurtigmikser eller med stavmikser. Spe inn olivenoljen litt etter litt og smak til med Worchestershiresaus, salt og pepper. Spe sausen med litt vann om nødvendig.

3. Hell det meste av dressingen over potetene og bland alt. La stå og trekke smak en stund, og smak til med salt og pepper. Server resten av dressingen ved siden av.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.