Lag en deilig klassiker med reker i nydelig, kremete dressing med masse dill. Server den på ristet brød slik som her eller som fyll i bakt potet.

1 kg reker med skall, ca 400 gram pillede reker

1⁄2 rødløk

1 ss frisk dill

2 ss majones

2 ss rømme, créme fraîche eller gresk yoghurt

1 sitron

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

4 skiver ristet loff

4 kvister frisk dill

1 bunt reddik

Slik gjør du:

1. Pill rekene og la dem ligge på litt tørkepapir så de blir så tørre som mulig (bruker du ferdig pillede reker, så la dem renne godt av seg og tørk med tørkepapir).

For en mer eksklusiv utgave av toast Skagen kan du også bruke ferskvannskreps, hummer eller krabbe i skagenrøren.

2. Finhakk løk og bland reker, løk, dill, majones og rømme. Riv skall av halvparten av sitronen og del den i to. Ha det revne skallet i rekeblandingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Del resten av sitronen i båter.

3. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær reddik i tynne skiver

4. Anrett rekesalaten på toast og pynt med dill, sitron og reddikskiver. (Matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.