Ingredienser 4 porsjoner:

4 spekesildfileter

4 skiver grovt rugbrød

1 ss smør

4 blader hodesalat

1 ss kapers

1 rødløk

4 stilker frisk dill

Karrisalat:

2 ss majones

2 ss crème fraîche original, 35 %

1⁄2 ss dijonsennep

4 ts karri

1⁄4 ts malt koriander

1⁄4 ts malt spisskummen

1 eple

5 cm purre (det hvite)

Slik gjør du:

1. Bland sammen majones, crème fraîche, sennep, karri, koriander og spisskummen til salatdressingen. Finhakk eple og purreløk og bland det inn. Smak til med litt sukker, salt og pepper.

2. Skyll filetene i kaldt vann og tørk dem godt med tørkepapir. Skjær silda i brede strimler, litt på skrå.

3. Smør rugbrødskiver med litt smør og legg på salat og sildebiter. Ha på karrisalat og pynt med løk i skiver, kapers og dill.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00