Ingredienser 4 porsjoner:

800 g seifilet

4 ss hvetemel

2 ts salt

1 ts pepper

2 ss margarin til steking

3 løk

2 ss margarin til steking

Salat:

1⁄2 purre

1 boks cherrytomat

100 g frisk spinat

2 ss olivenolje

Slik gjør du:

1. Skjær løk i skiver. Smelt margarin og stek løken på middels varme til den er myk og mørk gyllen. Smak til med salt og pepper og hold den varm.

2. Skjær fisken i porsjonsstykker. Bland mel, salt og pepper i en dyp tallerken og vend fiskestykkene i melblandingen. Rist av overflødig mel.

3. Varm en stekepanne med margarin. Når det slutter å frese er det varmt nok til at fisken kan legges i. Stek den i 2–3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på bitene. Hold fisken varm i stekeovnen på 100 °C.

4. Skjær purreløk i tynne skiver og del cherrytomater i fire. Fjern de groveste stilkene på spinaten og bland alt i en bolle. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Server med kokte poteter.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00