Ingredienser 1 porsjon:

4 egg

120 g sukker (1 1/4 dl)

120 g hvetemel (2,5 dl)

1⁄4 ts bakepulver

Fyll:

2 1⁄2 dl bringebærsyltetøy (gjerne hjemmelaget)

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

3. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8–10 minutter.

Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.

4. Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret og la langpannen ligge over kaken til den er avkjølt.

5. Smør på et tynt lag syltetøy og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00