Ingredienser 4 porsjoner:

2 bøklinger

4 mandelpoteter

2 ss olje til steking

1⁄2 rødløk

2 ss ørretrogn

2 stilker frisk basilikum

Slik gjør du:

1. Bruk en skarp kniv og del bøklingen på langs. Del hver filet i skrå biter. La skinnet sitte på. Sett kaldt til servering.

2. Riv poteter grovt.

3. Varm en stekepanne med olje. Stek tynne potetrösti til de er gyllenbrune på begge sider. Krydre med litt salt og pepper.

4. Legg rösti på asjetter og topp med rømme, bøkling, løk og rogn. Pynt med frisk basilikum eller andre urter.

Röstiene kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen på 180 °C i noen minutter, til de blir sprø. Andre typer varm- eller kaldrøykt fisk kan erstatte bøklingen.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00