Ingredienser 4 porsjoner:

1 1⁄2 kg hyse-/kolje i skiver

Gulrotstuing:

500 g gulrot

1 ss smør

1 ss hvetemel

1 dl melk

1 dl kremfløte

1 ts salt

1⁄4 ts malt hvit pepper

ca. 1 krm revet muskatnøtt

Eggesmør:

2 hardkokte egg

200 g smør

2 ss frisk kruspersille

Slik gjør du:

1. Skrell gulrøttene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann.

2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte og rør godt. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i gulrøttene og smak til med salt, pepper og muskat.

3. Kok opp rikelig med vann og ha i fisken. La den trekke i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen.

4. Smelt smør, ha i hakket egg og persille.

Server med kokte poteter.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.