En god og varmende fiskesuppe behøver ikke å ta lang tid og tilberede. Denne suppen har du på bordet i løpet av en halv time. Vi har brukt torskefilèt, men her er det rom for variasjoner i massevis. Bruk den fisken du har tilgang på!

600 gr skinn og beinfri torskefilet

2 ss olivenolje

1 stk løk

2 båt hvitløk

1 stk rød paprika

1 stk fennikel

1 bit tommelstor frisk ingefær

2 stk hel stjerneanis

1 boks hakkede tomater

2 ss tomatpuré

2 stk fiskebuljong (terning)

8 dl vann

1 stk salt

1⁄2 ts kvernet pepper

1 dl frisk koriander

1⁄2 ts kajennepepper

Slik gjør du:

1. Skjær fisken i biter og dryss over ½ ts salt. Sett til side.

2. Skrell og hakk løk. Skrell og finhakk hvitløk. Del paprika i to, og fjern kjernene, og hakk paprika i små biter.

3. Skrell og finriv ingefær på et lite rivjern. Skjær fennikel i biter.

4. Varm oljen i en vid kjele og fres løk, hvitløk, paprika, fennikel, ingefær og stjerneanis i 4-5 minutter, til alt er blankt og mykt.

5. Hell over hakkede tomater, tomatpuré, fiskebuljongterninger og vann, og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i 15 minutter. Ta ut stjerneanisen.

6. Bruk stavmikser og mos suppen til den er så grov/fin som du vil ha den. Smak til med salt, pepper og kajenne.

7. Legg i fiskestykkene og la dem trekke i ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen. Dryss over hakket koriander og server rykende varm, gjerne med ferskt brød.

(Matprat.no)

Bruk den fisken du liker og har tilgang på. Reker, blåskjell og andre skalldyr smaker også godt i suppen Koriander kan godt byttes ut med hakket persille

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.