Ingredienser 4 porsjoner:

200 g lettsaltet sideflesk uten svor

2 l vann

Raspeballer:

ca. 750 g rå potet

ca. 300 g kokt potet

ca. 3 dl byggmel

2 ss hvetemel

1 ts salt

1 l kjøttkraft (etter trekking av lettsaltet sideflesk)

Slik gjør du:

1. Legg lettsaltet sideflesk i en kjele, hell på kaldt vann og kok opp. Skum godt av og kok kjøttet i ca. 2 1/2 time, eller til det er mørt.

2. Ta sideflesket ut av kjelen og legg det på en tallerken til avkjøling. Skjær sideflesket i små terninger.

3. Skrell potet, og riv rå poteter på råkostjern eller i en foodprocessor. Riv eller mos kokt potet og bland dem sammen med revne rå poteter, mel og salt.

4. Form blandingen med hendene til 8 like store baller. Lag en liten fordypning i hver ball, legg i flesketerninger og klem igjen hullet.

5. Kok opp kraft fra salt sideflesk. Når kraften koker legg raspeballene forsiktig i. Raspeballene skal småkoke i ca. 30–40 minutter.

Server med rørt tyttebær og sukker.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00