Ingredienser 4 porsjoner:

Paideig: 100 g smør

150 g hvetemel

1⁄2 ts salt

1 1⁄2 ss vann

Fyll: 500 g kjøttdeig av svin

1 hakket løk

1 1⁄4 dl griljermel

1 ts salt og 1⁄2 ts pepper

1⁄4 ts malt muskat

4 dl vann

1 egg til pensling

Slik gjør du:

1. Ha kjøtt og løk i en gryte. Ha i griljermel og krydder. Dekk til med vann og la det koke i 1/2 -1 time, inntil all væske er borte.

2. Del opp kjøttblandingen med en gaffel. Smak til med krydder.

3. Kjevle ut paideig (hold av litt til lokk) og legg det over en paiform. La deigen henge over kanten. Prikk den med en gaffel. Ha over fyllet.

4. Kjevle ut et lokk. Pensle paideigkanten med egg og legg over lokket. Trykk det lett sammen. Lag to til tre hull i deigen, som fuktigheten kan komme ut av under steking. Pensle lokket med egg.

5. Stek paien på 200 °C i ca. 10 minutter. Senk temperaturen til 180 °C, og stek videre i 20 minutter. (matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.