Ingredienser 4 porsjoner:

600 g lettsaltet torsk, kokt og renset for skinn og bein

400 g kokte poteter

2 løk

1 purre

2 ss smør

Hvit saus:

4 ss smør

4 ss hvetemel

1 l melk

ca. 1 krm revet muskatnøtt

Pynt:

1 kvist frisk dill

Slik gjør du:

1. Bruk fingrene og del fisken i mindre biter.

2. Skjær ferdig kokte poteter i biter. Finhakk løk og skjær purreløk i tynne skiver.

3. Smelt smør i en kjele og fres løk til den er myk og blank. Rør inn mel. Spe med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk.

4. Vend fisk, potetterninger og ¾ av purren inn i sausen. Varm forsiktig opp til kokepunktet og smak til med salt, pepper og muskat.

5. Dryss over resten av purren, pynt med litt dill og server, gjerne med flatbrød.

Mange bruker sprøstekt bacon til klippfisken, og flere steder serveres den med en klikk smør på toppen.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00