Ingredienser 4 porsjoner:

600 g lettsaltet torsk, kokt og renset for skinn og bein

400 g kokte poteter

2 løk

1 purre

2 ss smør

Hvit saus:

4 ss smør

4 ss hvetemel

1 l melk

ca. 1 krm revet muskatnøtt

Pynt:

1 kvist frisk dill

Slik gjør du:

1. Bruk fingrene og del fisken i mindre biter.

2. Skjær ferdig kokte poteter i biter. Finhakk løk og skjær purreløk i tynne skiver.

3. Smelt smør i en kjele og fres løk til den er myk og blank. Rør inn mel. Spe med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk.

4. Vend fisk, potetterninger og ¾ av purren inn i sausen. Varm forsiktig opp til kokepunktet og smak til med salt, pepper og muskat.

5. Dryss over resten av purren, pynt med litt dill og server, gjerne med flatbrød.

Mange bruker sprøstekt bacon til klippfisken, og flere steder serveres den med en klikk smør på toppen.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.