Ingredienser 4 porsjoner:

4 1⁄2 gelatinplater

1 vaniljestang

7 1⁄2 dl kremfløte

1 1⁄2 dl sukker

Bringebærsaus:

1 pk. (225 g) frosne bringebær

100 g melis

2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.

2. Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.

3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.

4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Bjørnebær får du kjøpt frosne hele året. Kan lages 1–2 dager før servering.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00