Ingredienser 4 porsjoner:

8 skiver grovt rugbrød

5 dl lyst øl

3 ss honning

2 dl rosiner

1⁄4 ts salt

2 ts malt kanel

saft og skall av 1 appelsin

Til servering:

4 ss yoghurt naturell

15 moreller

1 ts brunt sukker

Slik gjør du:

1. Riv rugbrød i mindre biter og legg i en bolle. Hell over øl og dekk med et klede. Sett til side i minst 4 timer, gjerne over natten.

2. Ha det bløtlagte brødet over i en kjele og tilsett honning, rosiner, kanel og finrevet appelsinskall. Kok opp over middels varme. Rør om av og til, og pass på at det ikke svir seg i bunnen av kjelen.

3. Senk varmen og la det småkoke til brødet har løst seg opp og blitt glatt. Bruk en tresleiv eller lignende til å knuse store biter.

4. Ta kjelen av varmen og rør inn appelsinsaft.

Server øllebrødet varmt i dype skåler med yoghurt og friske moreller. Dryss gjerne over litt rørsukker.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00