Ingredienser 4 porsjoner:

8 skiver grovt rugbrød

5 dl lyst øl

3 ss honning

2 dl rosiner

1⁄4 ts salt

2 ts malt kanel

saft og skall av 1 appelsin

Til servering:

4 ss yoghurt naturell

15 moreller

1 ts brunt sukker

Slik gjør du:

1. Riv rugbrød i mindre biter og legg i en bolle. Hell over øl og dekk med et klede. Sett til side i minst 4 timer, gjerne over natten.

2. Ha det bløtlagte brødet over i en kjele og tilsett honning, rosiner, kanel og finrevet appelsinskall. Kok opp over middels varme. Rør om av og til, og pass på at det ikke svir seg i bunnen av kjelen.

3. Senk varmen og la det småkoke til brødet har løst seg opp og blitt glatt. Bruk en tresleiv eller lignende til å knuse store biter.

4. Ta kjelen av varmen og rør inn appelsinsaft.

Server øllebrødet varmt i dype skåler med yoghurt og friske moreller. Dryss gjerne over litt rørsukker.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.