Bakeriet i Brumunddal har avdelinger både i Brumunddal og Hamar. Senhøsten 2013 åpnet Roger Amundsen bakeri og kafé på torget i Brumunddal. «Bakeriet treffer blink,» het det i HA like etterpå. Et år senere var virksomheten spredd til Hamar, med sentral plassering ved hovedinngangen på CC Stadion.

Nå har ikke Hamar akkurat noen mangel på kaféer med lette lunsjretter og kaker på menyen. For dette er et felt der konkurransen er på sitt aller kvasseste. Men hvert sted har sin egen måte å gjøre det på. Bakeriet i Brumunddal har kakedisken som styrken sin.

Det er salatene som er hovedrett til lunsj, og slik det vel har vært helt siden starten. Men de har blitt fornyet siden sist. En ny versjon av rekesalaten med ingefær, chili og appelsin er blitt både frisk og god (129 kroner).

– Men den kunne gjerne vært enda litt dristigere i smakene, sier Henriette.

Salaten med pepperrøkt laks (129 kroner) har også fin friskhet og bra fylde takket være epler, appelsin, rødløk og nøtter, og en god dressing.

Som alternativ til salatene er en rikholdig sandwich med eggerøre og røykelaks innbydende myk og saftig (98 kroner).

– Denne er egentlig et lite funn i seg selv, sier Hanna og Henriette, som i ren grådighet tok den på deling.

Og så var det kakene. Verdens beste (59 kroner) er en klassiker og versjonen her er deilig fyldig, men likevel med fin letthet.

Sommerdrøm (59 kroner) er en lekker bærkake, men til tross for lokket av jordbær og blåbær blir den litt for tung og mektig i bunnen.

– Det spørs om ikke dette bare blir i meste laget, selv om det er godt, sier Hanna.

– Innredningen er på den rustikke siden, sier Henriette. Det gjelder både i kaféen og ute i gangen, der det også er noen bord.

– Dessuten er sofaen blitt flyttet inn i et litt usynlig hjørne. Men slik den sto, var det jo den som var hyggeligst i hele rommet, sier hun. – Dessuten minnet den litt om sofaen i «Friends»,

– Det er egentlig ganske overlesset med møbler her, og bordene står litt i alle retninger. Men det er jo ikke bare i kakedisken det skal bugne, sier Hanna.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.