Ingredienser 4 porsjoner:

600 g søtpotet

2 ss olje

1⁄2 ts salt

4 egg

2 bokser grønne linser (à 290 g)

2 rødløk

2 bunt reddik (à 225 g)

1 pakke rucola (à 65 g)

Dressing:

4 ss balsamicoeddik

2 båt finhakket hvitløk

4 ss olivenolje

1⁄2 ts salt og 1⁄2 ts pepper

Slik gjør du:

1. Skjær søtpotet i små terninger. Ha litt olje på terningene og krydre dem med salt og pepper. Stek dem på et bakepapirkledd stekebrett i 15 minutter, eller til de er møre, på 200 °C.

2. Kok egg i 8 minutter og avkjøl dem under rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.

3. Skyll linser i et dørslag og la dem renne godt av seg.

4. Kutt løk og reddik i tynne skiver.

5. Legg opp søtpotet, linser, rødløk, reddiker og rucola til en salat.

6. Visp sammen balsamico og olivenolje og smak til med salt og pepper.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00