Ingredienser 4 porsjoner:

4 nakkekoteletter av svin

Fløtestuet spinat:

1 båt hvitløk

2 vårløk

1 ss margarin

3 dl kjøttbuljong (utblandet)

1 dl matfløte

1 dl parmesan

400 g frisk spinat

1⁄2 ts salt

1⁄2 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

1. Finhakk hvitløk og vårløk, og stek det raskt i en stekepanne. Hell i buljong og matfløte. La det koke raskt opp mens du rører hele tiden. Bland godt inn parmesanen og vasket spinat. Det kan se mye ut i starten, men spinaten faller fort i sammen. Smak til med salt og pepper.

2. Ha spinaten over i en ildfast form og legg kotelettene på toppen.

3. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem brune på begge sider i en stekepanne på middels sterk varme.

4. Sett formen midt i ovnen på 200 °C og la det steke i 15 minutter.

Server nakkekotelettene med kokte poteter eller pasta.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00