Ingredienser 4 porsjoner:

750 g kalkunfilet

2 ss smør

1 pose stjerneløk (delikatesseløk)

200 g frisk sjampinjong

5 dl hønsebuljong (utblandet)

1⁄2 ts tørr sennep

1⁄2 ts paprikapulver

1 ss worcestershiresaus

2 ss tomatpuré

1⁄2 ts sukker

1⁄2 ts kvernet pepper

3 dl matfløte

250 g aspargesbønner

Slik gjør du:

1. Skjær kalkunfileten i strimler. Varm en stekepanne med litt smør eller margarin og brun strimlene raskt. Krydre med salt og pepper. Ha dem over i en gryte.

2. Ha resten av smøret i pannen og brun sopp og løk raskt. Ha det over i gryten.

3. Kok ut stekepannen med litt vann og hell det i gryten.

4. Tilsett buljong, sennep, paprika, worcestershiresaus og tomatpuré. Kok opp og la alt småkoke til kjøttet er mørt.

5. Tilsett matfløte og smak til med sukker, salt og pepper. Del aspargesbønner i to og ha dem i gryta de siste fem minuttene før servering. Server med ris eller potetmos.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.