La oss ta konklusjonen først: Dala Restauranthus i Brumunddal må begynne å ta matlagingen og gjestene på alvor hvis serveringsstedet skal fortsette å kalle seg et restauranthus. Pizza og kebab er en trygg bestilling på Dala Resturanthus. Det smaker som på alle matsteder med pizza og kebab på menyen.

Derfor bestemmer vi oss raskt for å teste kvaliteten på biffretter som ser fristende ut når vi leser menyen. Henriette starter med chillistekt scampi (kr 99) som ankommer dynket i kald sweet & chilisaus på ei loffskive med masse rucola. Hun orker ikke spise mer enn rekene.

Hanna får en bruschetta (kr 99) på bordet og er mildt sagt overrasket når retten ikke inneholder en liten bit mozzarellaost. Fire kalde tomatskiver på toast med åtte skiver av det menyen beskriver som italiensk kvalitetskinke.

– Skuffende. En bruschetta skal ikke smake slik. Terningkast 2, sier Hanna.

Vi har ikke rukket å spise forrettene før plankebiff med potetmos og fransk bearnaise (kr 269) samt en indrefilet med røstipotet (kr 279) og grillet tomat ankommer bordet. Kelneren forsvinner før vi rekker å si vin.

Han kommer tilbake og vi kan bestille en rødvin til hovedrettene.

– Dette er rett og slett stusslig, sier Hanna og utdyper:

– Indrefileten er seig. Fransk bearnaise kan det godt være, men det smaker som en posesaus. Og hvorfor serverer de potetmos tilsatt gurkemeie? Den gule mosen ligger som en orm rundt planken med kjøttstykket og store mengder saus i midten.

– Jeg er heller ikke imponert over min indrefilet. Jeg forventer at en indrefilet til 279 kroner skal være mørnet og at den ikke ledsages av vasne grønnsaker og saus som like gjerne kunne vært en posesaus, sukker Henriette, som likevel synes kjøttet smaker godt.

Vi har mest lyst til å droppe desserten, men er nysgjerrige på om restauranten klarer å heve nivået noe på søtsakene. Dessverre henger ikke kjøkkenet med i svingene her heller.

Hannas iscup frister med moreller og eggelikør. Men desserten kommer på bordet uten både moreller og eggelikør. Likøren kommer, men bærene er ikke å oppdrive på kjøkkenet.

Henriettes crème brulèe er helt grei, men ikke noe mer enn det. Dala Restauranthus må ta et krafttak på kjøkkenet. Dette holder ikke! Menyen er altfor stor og serveringsstedet vil tjene på å stramme inn her og der.

Ut å spise

Dette er poengene vi ga:

Miljø: 4

Meny: 3

Mat: 2

Service: 4

Pris: 3

Totalt 16 av 30 mulige

Alt for mange retter i menyen

Fin og solrik uteservering

Maten er lettvint tilberedt

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.