Ingredienser 4 porsjoner:

ca. 800 g svinenakke uten bein

2 ts hvitløkpulver

1 ts salt

1 ts malt, sort pepper

1⁄2 l cola

4 dl bbq-saus

8 skive bacon

Ananassalat:

1 frisk ananas

1 rød chili

50 g frisk ingefær

2 ss hakket frisk koriander

1 1⁄2 dl solsikkeolje

1 lime

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

Slik gjør du:

1. Krydre svinenakken med hvitløkpulver, salt og pepper. Gni krydderet godt inn. Legg de i en lav form, og hell over cola. Dekk til med plast og sett det kjølig ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til. Tilsetter du bbq-saus siste timen. Pass på at alt er dekket.

2. Grill på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.

3. Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt. Pensle over med litt BBQ-saus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er «tørr».

4. Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær den i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt solsikkeolje. Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter.

5. Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle. Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.

Server bbq svinenakke med ananassalat.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.