Ingredienser 4 porsjoner:

12 ferske sjøkreps

150 g smør

2 båter hvitløk

2 ss frisk gressløk

1 ss frisk dill

1 ss frisk kjørvel eller estragon

revet skall av 1 sitron

Slik gjør du:

1. La smøret ligge i romtemperatur til det er mykt. Ha det i en kjøkkenmaskin og pisk det på middels hastighet til det er lyst og luftig

2. Finhakk hvitløk og urter og vend de inn i smøret. Ha smøret i en sprøytepose.

3. Del sjøkrepsen i to på langs og knekk klørne ved leddene. Legg sjøkrepsen i en langpanne. Fordel urtesmøret over sjøkrepsen slik at alt kjøttet dekkes.

4. Gratiner sjøkrepsen i ovnen på 250 °C i 4–5 minutter. Riv sitronskall over og server sammen med brød eller en god salat.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00