Ingredienser 4 porsjoner:

1,5 kg fårikålkjøtt

1,5 kg hodekål

4 ts hel pepper

2 ts salt

3 dl vann

Slik gjør du:

1. Del hodekålen i båter.

2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca. 1–2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.)

3. Hell på vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra beinet), ca. 2,5 timer.

Serveres med kokte poteter.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00