Det er ikke mer enn ei drøy uke siden David Rajend åpnet tapasrestauranten Don Pintxo i Strandgata. Og mange har allerede gjort seg kjent med nyskapningen. For en skikkelig spanskpreget tapasrestaurant er noe av det som Hamar har manglet, og som mange tydeligvis har savnet. På tirsdag var det så fullt at mange måtte snu i døra. For hvem har ikke tilbrakt hyggelige feriestunder langs en bardisk i Spania og forsynt seg av små, men rikholdige tapas til sherryen?

Navnet antyder også at den spanske forbindelsen er tett. I Baskerland i nord kalles tapas pinchos, som skrives pintxos på baskisk. Med spanske kokker på kjøkkenet, og artige malerier med et slags spansk preg på veggene, er det klart for å friske opp ferie-forventningene.

Det er også tydelig at mange velger å gå ut sammen. For tapas innbyr til et sosialt måltid, der mange samler seg rundt et stort utvalg små munnfuller.

På disken står en rekke ganske innbydende tapaser under lokk.

– Men virker de ikke litt for norske, med disse tykke loffskivene? sier Hanna.

Så de velger å bestille fra menyen i stedet. Og her er det mye som frister. En smakebit av spedgris (159 kroner) er et høydepunkt, eller lammecarre med pære, fiken og sennepssaus (129 kroner), Dette er deilige små biter, og det er nok her Don Pintxo har styrken sin. Men det kan bli litt dyrt, for det frister å smake på mye.

Ikke like imponerende er verken spekefatet (195 kroner) eller ostefatet (215 kroner). Spesielt spekefatet skuffer med tanke på alle de gode skinkene som gjerne preger spansk tapas.

– Og så skulle jeg gjerne hatt et glass iskald sherry, sier Henriette. – For det er det beste jeg vet til tapas.

Men det blir det ikke noe av, for det har de ikke. Og hvitvinen de tilbyr på glass, er ikke kald nok.

– Nå har jeg hatt i tre isbiter, så det begynner å hjelpe, sier Hanna.

Servitøren har nok å henge fingrene i denne tirsdagskvelden. – Med bare én person på såpass mange personer, kan en ikke vente at han har så mye tid på hvert bord. Men det går unna i svinga, sier Henriette.

Og stemningen stiger, og det gjør lydnivået også. Om det ikke er akkurat sydlandsk, er det i hvert fall en klar touch av noe sydlig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.