Gull til Hamarstua, sølv til Nagomi, og bronse til Basarene. Slik ble resultatet da Hanna og Henriette testet utvalget av vin på glass på tre uteserveringer i Hamar.

Mjøsa er helt stille, kveldssola varmer, det bobler i iskald Champagne i glasset. – Går det an å ha det bedre? sier Hanna.

For uteserveringen på Hamarstua på Domkirkeodden er i en klasse for seg, både når det gjelder beliggenhet og utvalg av hvitvin og bobler på glass.

– Det er nesten som på ferie i Nice, sier Henriette.

– Bortsett fra at der ser du ikke Mjøsa, sier Hanna.

Utvalget av vin på glass er ikke veldig stort på Hamars uteserveringer. Men det som er valgt ut, er ofte bra. På Hamarstua er en Sancerre fra Henri Bourgeois (139 kroner) aromatisk, fruktig og mineralsk. Men høydepunktet blir Champagnen fra Henriot (139 kroner); en lekker Champagne til en hyggelig pris, stor friskhet og servert akkurat så kald som den bør. Den er så klart nydelig alene, men det er likevel altfor lett å la seg friste av Hamarstuas ostetallerken (165 kroner) med glaserte nøtter og blant annet en deilig Epoisses-ost fra Bourgogne.

– Mmmm, sier Hanna.

– Enig, sier Henriette.

Nagomi er kjent for drinkene sine, men har også en god Sancerre (139 kroner) og en bra Petit Chablis (129 kroner). Som småmat egner det seg godt med en liten tempura-kombinasjon (69 kroner). En ser ikke Mjøsa, men det er merkelig nok hyggelig å sitte rett ut mot Strandgata også.

– En god nummer to, sier Henriette, men savner Champagne på glass.

Basarene har fått til en tiltalende uteservering. Men utvalget av vin for den som ikke skal ha en hel flaske, er ikke stort. Det viser seg riktig nok å være noe bedre enn servitøren først opplyser, inntil hun oppdager at de allerede har en åpnet flaske Chablis. Dessuten har de den italienske musserende hvitvinen Franciacorta (129 kroner) på glass, og den er alltid god. Men denne gangen blir begge vinene servert for dårlig avkjølt. Men det kan bli bedre til neste gang.

– Jeg føler egentlig jeg blir et annerledes menneske om sommeren, sier Hanna.

– Har du merket det du også? Sier Henriette.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.