Ingredienser 2 porsjoner:

4 skiver brød

4 skiver røkt skinke

4 ss smør

2 skiver vellagret ost

2 egg

1 ss finhakket frisk persille

1⁄2 ts kvernet pepper

Hvit saus:

1 ss smør

1 ss hvetemel

2 dl melk

1⁄4 ts salt og 1⁄4 ts pepper

1⁄4 ts malt muskat

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 150 °C. Smelt smør i en liten gryte. Rør inn mel og spe med melk. Rør godt til sausen er glatt og uten klumper. Smak til med salt, pepper og revet muskat.

2. Fordel sausen på halvparten av brødskivene. Legg to skinkeskiver på hver og topp med ost. Legg på de siste brødskivene.

3. Varm smøret i en stekepanne på middels varme og legg smørbrødene i pannen med osten nederst og stek til de begynner å bli gylne. Press dem forsiktig sammen med en stekespade.

4. Snu smørbrødene forsiktig og stek dem på andre siden. Legg dem i en ildfast form midt i stekeovnen.

5. Stek speilegg til hviten er fast og plommen fortsatt flytende.

6. Ta smørbrødene ut av ovnen og over på to tallerkener. Topp med speilegg og persilledryss.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.