Ingredienser 2 porsjoner:

4 skiver brød

4 skiver røkt skinke

4 ss smør

2 skiver vellagret ost

2 egg

1 ss finhakket frisk persille

1⁄2 ts kvernet pepper

Hvit saus:

1 ss smør

1 ss hvetemel

2 dl melk

1⁄4 ts salt og 1⁄4 ts pepper

1⁄4 ts malt muskat

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 150 °C. Smelt smør i en liten gryte. Rør inn mel og spe med melk. Rør godt til sausen er glatt og uten klumper. Smak til med salt, pepper og revet muskat.

2. Fordel sausen på halvparten av brødskivene. Legg to skinkeskiver på hver og topp med ost. Legg på de siste brødskivene.

3. Varm smøret i en stekepanne på middels varme og legg smørbrødene i pannen med osten nederst og stek til de begynner å bli gylne. Press dem forsiktig sammen med en stekespade.

4. Snu smørbrødene forsiktig og stek dem på andre siden. Legg dem i en ildfast form midt i stekeovnen.

5. Stek speilegg til hviten er fast og plommen fortsatt flytende.

6. Ta smørbrødene ut av ovnen og over på to tallerkener. Topp med speilegg og persilledryss.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00