4 stk kyllingfilet

Marinade:

4 båter finhakket hvitløk

1 dl søt chilisaus

2 ss soyasaus

2 ss olivenolje

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

Avokadopuré:

2 stk avokado

1 ss olivenolje

saften av 1 stk lime

2 stk grønn chili

Slik gjør du:

1. Del kyllingfileter i fire på langs, og ha strimlene i en bolle. Bland resten av ingrediensene til marinaden og hell det over kyllingstrimlene. Mariner ca. 2 timer i kjøleskap.

Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før bruk. De fuktige trespydene vil ikke ta fyr.

2. Ta vekk skall fra avokado og fjern kjernen, ha avokoadoen i en food-prosessor og ha i olivenolje og lime. Miks til en glatt puré og smak til med salt og pepper.

3. Tre kyllingstrimlene på spyd og grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

Server kyllingspydene med avokadopuré og fersk chili i skiver

Skal du ta med deg spydene i parken så kan du fint lage avokadopureen på forhånd, men husk å ha litt limesaft over pureen så den ikke blir brun.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.