Ingredienser 4 porsjoner:

350 g bringebær

2 1⁄2 dl sitronsaft

1 1⁄2 dl sukker

1 1⁄2 dl flytende honning

1 l vann med kullsyre

5 stilker frisk mynte

Slik gjør du:

1. Bruker du frosne bringebær må de tines først. Kjør bringebær til puré med stavmikser eller i hurtigmikser.

2. Klem pureen gjennom en fin sikt. Kast steinene. Bland inn sitronsaft, sukker og honning etter smak. Sett kaldt til servering.

3. Ha bringebærpureen i en romslig mugge sammen med isbiter og mynte. Hell i kullsyrevann og rør rundt.

Bringebær kan byttes ut med jordbær, moden mango, melon eller annen bløt frukt. Sukker og honning tilsettes etter smak og kan også utelates helt.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00