Tidligere i sommer ble Rudshøgda gjestegård besøkt av testerne i NAFs «Motor tester veimat». «God mat, dårlig service» lød dommen, som førte til 67 poeng av 100 oppnåelige. Det som trekker ned i Motors test, er særlig at det ikke er noen av betjeningen til stede for å ønske velkommen, og ikke for å takke for besøket heller.

Men Hanna og Henriette hadde en hyggeligere opplevelse.

– Det er klart det er viktig at folk føler seg velkommen, sier Hanna. – Ikke minst på et sted som dette, der det sikkert er mange som bare stanser på vegen videre. Og en slik mottakelse synes jeg egentlig at vi fikk.

– Betjeningen er blid og hyggelig. Men de kunne vært mer til stede for å gi en presentasjon av hva som tilbys, sier Henriette. – For det må ikke være nødvendig å lete seg fram til maten.

Men når en først er i gang med bufféen, går det mye bedre. For det er den som frister mer enn den faste menyen. På bufféen står elggryte, laks, kjøttkaker, ribbe og rømmegrøt, pluss et bra utvalg gode grønnsaker, og et rikholdig dessertbord med kaffe. Til 249 kroner gir det en følelse av å få ganske mye for penga.

– Elggryta og rømmegrøten er min favoritt, sier Henriette.

– Det er litt standard, både i utvalg og presentasjon, men godt, sier Hanna. – Og i Ringsaker bør de jo alltid tilby et eller annet med elg på et slik sted. For vegkroene skal også være et sted der kommunen kan markedsføre noe av det de har å by på, ikke minst overfor turistene sommerstid.

– For meg er dessertbufféen høydepunktet, sier Hanna, og dekorerer riktig pent på tallerkenen sin med både puddinger, kaker og bær.

– Jeg er visst ikke så flink til å dandere på tallerkenen jeg, sier Henriette. – Til gjengjeld kan jeg lesse på mer.

For det gir gjerne et pålesset inntrykk på disse bufféene. Og ting hører ikke alltid sammen. Og sausene blander seg. Men det er godt for det. Og noe av det hyggeligste med buffé, er nettopp å kunne gå tilbake og forsyne seg enda litt mer av det beste.

– Men litt dumt at vi ikke oppdaget tyttebær-stedet, før vi hadde spist opp elggryta, sier Hanna.

– Det hadde vært fint om noen kunne ha tipset oss om det,

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.