Valuta i Hamar kulturhus har slitt med å etablere seg som et spisested på kveldstid. Vekslende åpningstider er nok en av grunnene til det. For folk går ikke et sted hvor du ikke vet om det er åpent.

Derfor ser det ut til at det er lunsjen som fungerer best i Valuta. For da er det i hvert fall åpent. Og lunsjmenyen er fristende – som alltid.

– Jeg tror jeg egentlig aldri har smakt noe bedre på Valuta enn kylling yakitorien forrige gang jeg var her til lunsj, sier Henriette. – For den marinerte kyllingen på spyd er utrolig innbydende med fine wokkede grønnsaker (179 kroner).

Inspirert av lunsjen bestemmer Hanna og Henriette seg for å ta også en kveldstur på Valuta, for å sjekke om det er like bra da.

– Vi tar «Hai’s sharing plate», sier Hanna, – for da kan vi smake litt av alt.

Tallerkenen fås i tre utgaver – med tre, fem og sju småretter, den minste til 179 kroner og den største til 259, pr. person. Det blir en slags tapas-buffé, med mange gode smaker,

Og utvalget er godt, fra blåskjell, biffsatay og kylling yakitori, som ikke blir helt like saftig og flott som når den serveres som hovedrett, til fetasalat, små ovnsbakte poteter, scampi, oliven og spekeskinke.

– Det er veldig hyggelig å få alt samtidig på bordet, sier Hanna. – Og det er fristende servert på trefjøl. Utfordringen er at mange av rettene bør serveres varme, og når de kommer samtidig, rekker vi ikke å spise før de blir kalde.

– Servitøren var nok egentlig enig med oss, sier Henriette. – For han trodde også at rettene skulle komme én etter én.

Men han hadde også varslet at han var bare vikar denne kvelden, og skal ha ros for å være blid og hyggelig. Og han greide å skaffe svar på det meste i samråd med kokken.

– Det er ikke servitørens skyld. Men en savner en som kunne ha et grep om det som skulle skje, sier Hanna, – for det er ikke så ofte en føler seg virkelig alene på en restaurant, men her var det nærmest slik. Særlig etter at lyset forsvant. Og det var bare én kunde til i rommet.

– Ifølge de ansatte hadde det visst noe med kulturhuset å gjøre. Men folk ute på fortauet må jo ha lurt på hva vi satt der etter, sier Henriette.

Les også
Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.