Ingredienser 4 porsjoner:

400 g stekt kylling lårfilet, kyllingfilet eller grillet kylling

2 sjalottløk

1 boks cherrytomat

1 dl grovhakket frisk mynte

1 dl grovhakket thaibasilikum eller vanlig basilikum

1 pk. blandet babybladsalat

3 ss solsikkekjerner

Hot dressing:

2 båter hvitløk

1 grønn chili

1 ss revet frisk ingefær

2 lime

2 ss sukker

3 ss fiskesaus (asiatisk)

3 ss olje

Slik gjør du:

1. Del kyllingkjøttet i mindre biter med fingrene. Finhakk sjalottløk og del cherrytomater i to. Bland kylling, løk og tomater i en vid bolle. Vend inn mynte og basilikum.

2. Finhakk chili og hvitløk, og bland med revet ingefær, limesaft, sukker, asiatisk fiskesaus og nøytral olje. Smak eventuelt til med salt og pepper.

3. Hell dressingen over kyllingen og bland godt. Anrett salat på et stort fat og fordel kyllingblandingen over.

4. Dryss over solsikkefrø og server med en gang.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00