Ingredienser 4 porsjoner:

400 g stekt kylling lårfilet, kyllingfilet eller grillet kylling

2 sjalottløk

1 boks cherrytomat

1 dl grovhakket frisk mynte

1 dl grovhakket thaibasilikum eller vanlig basilikum

1 pk. blandet babybladsalat

3 ss solsikkekjerner

Hot dressing:

2 båter hvitløk

1 grønn chili

1 ss revet frisk ingefær

2 lime

2 ss sukker

3 ss fiskesaus (asiatisk)

3 ss olje

Slik gjør du:

1. Del kyllingkjøttet i mindre biter med fingrene. Finhakk sjalottløk og del cherrytomater i to. Bland kylling, løk og tomater i en vid bolle. Vend inn mynte og basilikum.

2. Finhakk chili og hvitløk, og bland med revet ingefær, limesaft, sukker, asiatisk fiskesaus og nøytral olje. Smak eventuelt til med salt og pepper.

3. Hell dressingen over kyllingen og bland godt. Anrett salat på et stort fat og fordel kyllingblandingen over.

4. Dryss over solsikkefrø og server med en gang.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.