Ingredienser 4 porsjoner:

1 kg grytekjøtt av lam med bein

1 boks hermetiske kikerter

2 auberginer

1 1⁄2 ts salt

1 ts pepper

2 bokser hermetiske tomater

1 ss korianderfrø

1⁄2 ts spisskummenfrø

2 ts revet muskatnøtt

3 ss olje

3 røde chili finhakket

2 ts revet frisk ingefær

2 båter hvitløk

1 ss eddik, 7 %

2 ss hakket bladpersille

1 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du:

1. Knus korianderfrø og spisskummenfrø i en morter. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.

2. Brun kjøttet gyllent i olje. Del auberginene i terninger og stek sammen med kjøttet i 2 minutter under omrøring. Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater. Demp varmen og la gryta trekke i ca. 1 time ved kokepunktet.

3. Tilsett kikerter og la retten trekke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille og koriander til slutt.

Server med couscous eller ris.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00