• GRILLING: Vi relanserer HATVs gillserie med HAs Rune Steen Hansen og kokk Hai Hang.
    FOTO: TROND LILLEBO

Er du lei av standard grillpølser og potetsalat? Nå får du mulighet til å utvide grillrepertoaret ditt.

For et par år siden spilte HAs Rune Steen Hansen og kokken Hai Hang inn vår egen versjon av fjernsynskjøkkenet, nemlig «HAs grill Hai School». Den relanserer vi nå i sommer - til glede for gamle og nye seere og grillere.

De to fyrer opp grillen på Ridabu og gir deg tips og oppskrifter som vil sette en ekstra spiss på grillopplevelsen de kommende ukene. Hai er selv glad i å lage mat utendørs på varme sommerkvelder.

– Jeg griller så fort jeg har muligheten til det, og er det fint vær, er det grilltid for min del, forteller han.

Se første episode av «HAs grill Hai School» i vinduet øverst.

STARTER ENKELT

I den første episode står hamburgere og pølser på menyen. Hansen, som selv har smakt seg gjennom Hais oppskrifter, anbefaler folk å prøve disse neste gang det skal grilles.

Se burger-oppskriften nederst i saken!

– Vi starter med det enkle som de fleste legger på grillen, nemlig hamburgere og pølser. Selv om det er enkelt, gjør Hai maten utrolig god. Jeg får vann i munnen når jeg snakker om det, sier Hansen.

MULIG FOR ALLE

Utover i serien vil det komme oppskrifter på ulike ting som kan legges på grillen. Blant annet får du tips om hvordan du lykkes med helstekt indrefilet og lammekarré. Men man trenger ikke være en mester på kjøkkenet for å lage maten som presenteres.

– Det er lett å gjøre det. Oppskriftene blir lagt ut sammen med hver episode, sier Hansen, som sammen med Hai spilte inn fem episoder av serien. Vi publiserer dem her på h-a.no framover. 

Det er ikke bare Hais kokkeegenskaper som gjør at det er verdt å følge med på serien, skal vi troHansen.

– I tillegg til å lage god mat er Hai en trivelig fyr. Da blir det også god stemning, sier HAs sportsredaktør. 

HAS HAI-SCHOOL-BURGER

4 burgere á 200 gram

800 gram kjøttdeig/karbonadedeig med 20 prosent fett

4 fedd hvitløk (hakkes)

1 ts timian

2  ts salt

½ pepper

3 spiseskjeer barbequesaus

1 spiseskje maisennamel

Alt dette blandes godt før du lager fire like store burgere.

Tilbehør:

Salat

Løk

Tomat

Coleslaw

Barbequesaus (pensles på burgeren)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.