• VANNET FORSVANT: Hurrafiske i helga og de siste dagene, her i Flagstadelva og i Brumunda – men torsdag morgen var vannet borte. Bare steinrøys tilbake. Foto: Remi Laakso
  • BLID: Edvin Finstad med en kilosharr tatt i Storsjøen. Foto: Privat

Han skvatt nok litt også, selv om han er en rutinert sportsfisker, Tommy Skårholen, da storørreten hogg på første kastet med fluestanga onsdag formiddag. På magen hadde han datteren som fylte ett år mandag.

– Jeg pleier jo å sette storørreten ut igjen, da, men det ble mye armer og bein som kompliserte det hele litt, ler Tommy, som denne gang måtte ta med ørreten hjem i fryser’n.

Sportsfiskerinteressen har han med seg fra oppveksten i Løten, der guttungene kjente Fura som sin egen bukselomme. Han hadde aldri testet Flagstadelva, men tok onsdag med seg fluestanga og datteren på tur.

– Jeg har vel tenkt tanken tidligere, men dette var første gang hun var med, sier Tommy Skårholen, som i dag bor i Ottestad.

Han tok ørreten på en «streamer», en hannfisk på 3,1 kilo – og han brukte sånn cirka ti minutter før fisken var på land.

– Og hva med Ulla, har vi en framtidens storørretfisker her?

– Jeg håper jo det, humrer Tommy Skårholen.

Hurrafiske

Regnet kom, elvene som renner ut i Mjøsa, steg raskt – og ørreten satte fart opp i elvene. Det har vært et hurrafiske i Brumunda og Flagstadelva. Stor fisk er også tatt i Fura og i Svartelva. Torsdag morgen var vannet nærmest borte – og sportsfiskerne merker nok godt at ørreten ikke er like interessert.

Kun Dager igjen

Neste fredag er september her, og årets fiskekonkurranse i Hamar Arbeiderblad er over. Da trekkes årets vinner av hovedpremien, laksefiske i Namsen, og vi vet hvem som mottar gavekort på tusen kroner som klassevinnere. Alle som er registrert mottar som vanlig storfiskerdiplom.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00