• VANNET FORSVANT: Hurrafiske i helga og de siste dagene, her i Flagstadelva og i Brumunda – men torsdag morgen var vannet borte. Bare steinrøys tilbake. Foto: Remi Laakso
  • BLID: Edvin Finstad med en kilosharr tatt i Storsjøen. Foto: Privat

Han skvatt nok litt også, selv om han er en rutinert sportsfisker, Tommy Skårholen, da storørreten hogg på første kastet med fluestanga onsdag formiddag. På magen hadde han datteren som fylte ett år mandag.

– Jeg pleier jo å sette storørreten ut igjen, da, men det ble mye armer og bein som kompliserte det hele litt, ler Tommy, som denne gang måtte ta med ørreten hjem i fryser’n.

Sportsfiskerinteressen har han med seg fra oppveksten i Løten, der guttungene kjente Fura som sin egen bukselomme. Han hadde aldri testet Flagstadelva, men tok onsdag med seg fluestanga og datteren på tur.

– Jeg har vel tenkt tanken tidligere, men dette var første gang hun var med, sier Tommy Skårholen, som i dag bor i Ottestad.

Han tok ørreten på en «streamer», en hannfisk på 3,1 kilo – og han brukte sånn cirka ti minutter før fisken var på land.

– Og hva med Ulla, har vi en framtidens storørretfisker her?

– Jeg håper jo det, humrer Tommy Skårholen.

Hurrafiske

Regnet kom, elvene som renner ut i Mjøsa, steg raskt – og ørreten satte fart opp i elvene. Det har vært et hurrafiske i Brumunda og Flagstadelva. Stor fisk er også tatt i Fura og i Svartelva. Torsdag morgen var vannet nærmest borte – og sportsfiskerne merker nok godt at ørreten ikke er like interessert.

Kun Dager igjen

Neste fredag er september her, og årets fiskekonkurranse i Hamar Arbeiderblad er over. Da trekkes årets vinner av hovedpremien, laksefiske i Namsen, og vi vet hvem som mottar gavekort på tusen kroner som klassevinnere. Alle som er registrert mottar som vanlig storfiskerdiplom.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.