Elva har gått flomstor i flere dager og det har satt fart på mjøsørretens vandring opp gyteelva. På de beste fiskeplassene står adrenalinsugne fiskere i kø for å komme til favoritthølene sine.

Hvis du liker publikum når du fisker i Brumunda kommer du lettere til de flotte hølene som mellom bybruene i Brumunddal sentrum.

Utenfor restauranten Hos Hai midt i sentrum hogger det til på sluken som Jon Anders Myhre har kastet ut i den strie kulpen mellom bybruene.

Fisk overalt

Uten store anstrengelser lander Myhre en kilosørret og registrerer ganske snart at denne fisken er lusete.

– Det meldes om noen ørreter med lus. Fisken kan selvsagt spises selv om det er lus på den, sier Myhre som denne sommeren har fått to ørreter i elva,

De ivrigste og dyktigste har de siste dagene landet fem ørreter eller flere i løpet av et døgn.

– Oppgangen av fisk er knallbra. Nå gjelder det å sette ut i igjen en del hunnfisk, slik at ørreten får reprodusert seg i Brumunda. Fisk med kroker uten mothaker, råder Myhre.

Ni i samme kulp

Myhre iakttok fisket i Grønvoldkulpen mellom sentrum og Sveum i går formiddag. To fiskere fikk ni ørreter i samme kulpen på kort tid. Det vitner om at det koker med fisk i elva.

– Det tas bra med ørret også i øvre deler av Brumunda – overfor utløpet av sideelva Lera, påpeker Myhre.

At ørreten nå vandrer halvannen mil oppover elva gir muligheter til mer spennende fiske på flere plasser.

_ Hvordan er kvaliteten på ørreten?

– Fisken er fortsatt fin i kjøttet og egner seg godt som matfisk, mener Myhre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.