Elva har gått flomstor i flere dager og det har satt fart på mjøsørretens vandring opp gyteelva. På de beste fiskeplassene står adrenalinsugne fiskere i kø for å komme til favoritthølene sine.

Hvis du liker publikum når du fisker i Brumunda kommer du lettere til de flotte hølene som mellom bybruene i Brumunddal sentrum.

Utenfor restauranten Hos Hai midt i sentrum hogger det til på sluken som Jon Anders Myhre har kastet ut i den strie kulpen mellom bybruene.

Fisk overalt

Uten store anstrengelser lander Myhre en kilosørret og registrerer ganske snart at denne fisken er lusete.

– Det meldes om noen ørreter med lus. Fisken kan selvsagt spises selv om det er lus på den, sier Myhre som denne sommeren har fått to ørreter i elva,

De ivrigste og dyktigste har de siste dagene landet fem ørreter eller flere i løpet av et døgn.

– Oppgangen av fisk er knallbra. Nå gjelder det å sette ut i igjen en del hunnfisk, slik at ørreten får reprodusert seg i Brumunda. Fisk med kroker uten mothaker, råder Myhre.

Ni i samme kulp

Myhre iakttok fisket i Grønvoldkulpen mellom sentrum og Sveum i går formiddag. To fiskere fikk ni ørreter i samme kulpen på kort tid. Det vitner om at det koker med fisk i elva.

– Det tas bra med ørret også i øvre deler av Brumunda – overfor utløpet av sideelva Lera, påpeker Myhre.

At ørreten nå vandrer halvannen mil oppover elva gir muligheter til mer spennende fiske på flere plasser.

_ Hvordan er kvaliteten på ørreten?

– Fisken er fortsatt fin i kjøttet og egner seg godt som matfisk, mener Myhre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00