Ask Busterud Sætermo fra Ridabu tok en flott mjøsørret på 4,6 kilo ved Bergevika forrige onsdag, 26. juli – og Arild Falkfjell tok en punding bare noen dager etterpå, også ved Bergevika.

Det er ikke så ofte at noen melder inn slike rugger fra Mjøsa på sommerstid, men vi har sett det før, blant annet i fjor da Svein Erik Haug fra Hamar tok en flott ørret på fem kilo 25. juli. Den gang slo ørreten til klokka fire på morran, da Svein Erik på veg inn i Nessundet vestfra. Med denne fisken vant han hovedpremien, laksefiske i Namsen, forrige sesong.

Nå slo ørret til på stengene til Ask og Arild – og Arild skriver i en epost:

«Da var det endelig min tur, jammen byr Mjøsa på seg selv i slutten av juli. Min første etter at jeg fikk båt på Mjøsa sommeren 2015. Vekt: 6,41, livmål 50 cm, lengde 80 cm.»

Fisken tok kroken søndag morgen 30. juli, klokka 09.20. Tenker det var stor glede i båten. Bilde av fisker og den flotte fisken trykkes med denne artikkelen.

Det er en snau måned igjen av årets fiskekonkurranse. 1. september er det slutt – og vinnerne skal feires. Men det er mange gode fiskedager før klokka slår. Skitt fiske!

SLIK MELDER DU INN resultatene: Send epost til red@h-a.no. Ring inn fangstmelding til 02318. SMS/MMS: HAfisken til 1963 (tjenesten koster 5 kr.). Send brev til HA, PB 262, 2302 Hamar. Husk følgende opplysninger: Type fisk, vekt, når og hvor fisken er tatt, hvem som har tatt fisken - og gjerne utstyr som ble benyttet. Send gjerne med bilde av fiskeren med fangsten.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.