Til helga blir det travelt på Mjøsa, med konkurranser både natt til lørdag og natt til søndag. Det er fortsatt meldt godt vær, så det vil bli noen fantastiske naturopplevelser på Mjøsa.

Det tas fisk både på dagtid og kveldstid på Mjøsa. Men den beste tiden er på natta og mot morran. Det vet fiskerne, og det viser også innmeldingen som gjøres til Hamar Arbeiderblad.

Erland Ryen fra Brumunddal tok en flott ørret på 6,5 kilo i Furnesfjorden 29. mai. Det var nok ei bra natt, for også en annen storfisker, Marius Hagen fra Hamar, meldte inn to pene fisker tatt samme natta. Den største på fire kilo tatt ved Helgøya.

Tore Finberg fra Ridabu tok en rugg på 4,6 kilo ved Bergevika 27. mai – og dagen før, 26. mai, hadde Marius Hagen også en bra tur som han meldte inn to fisker fra. Hagen fortalte på hjemmesidene til Hamar Fiskerforening om sin tur rundt Helgøya, hvor han traff på enorme mengder med gress og kvist – men fant bedre forhold gjennom Nessundet og ved Bergevika.

Konkurranser

1. juni-2. juni «Mjøsa ørretfestival». Samarbeidsarrangement mellom fiskeforeningene rundt Mjøsa. Brumunddal & Omegn Sportsfiskerforening står i år som hovedarrangør av Mjøsa Ørretfestival. Som medarrangører er: Hamar Fiskerforening, Moelv & Omegn JFF, Gjøvik Fiskeforening og ØRTK.

2.–3. juni, «Vårdreggen». Arrangeres av Hamar Fiskerforening, som feirer 120 år i år. Påmelding Hamar brygge, Fagervik Jessnes, havna i Brumunddal. Startskuddet går lørdag 2. juni på tidlig kveldstid. Fangst må være innveid søndag morgen. Innveiing kun på Fagervik på Jessnes. Premieutdeling på HFF’s foreningshytte Fagervik direkte etter innveiing.

9. og 10. juni, neste helg, er det trolling-NM på Mjøsa.

Meld inn

Fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad foregår hele sommeren, ut august – og her er muligheter hele vegen. Hver uke trekker vi ut et gavekort på fire hundre kroner. De som står som klassevinnere 1. september mottar gavekort på 1.000 kroner. En fisker trekkes ut som vinner av hovedpremien, laksefiske i Namsen: Fire timers fiske med roer, tolv timers fiske fra land – på Lilleøen gård i Overhalla. Pluss overnatting i hytte for fire. Alle som melder inn fisk over minstemål i de forskjellige klassene mottar diplomer.

Husk å melde inn med korrekt navn, adresse, når og hvor fisken er tatt. Og ikke minst type fisk og størrelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.