En sak er å lande en storørret på 5,4 kilo fra land eller fra båt i et vann, en annen sak er å lande en fisk i ei stri elv. Sjekk videoen hvor Inge Rønning løper i steinura i Mistra med en storørret på kroken.

Rønning meldte forrige uke inn ørreten på 5,4 kilo til Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse. Han var selv svært fornøyd med fangsten.  Som en tekstmelding sendte han inn følgende melding noen minutter over midnatt natt til sist tirsdag:

«Endelig!!!! 5,4kilo i Mistra.»

Lite vann

Noen timer tidligere hadde Inge sendt meg en annen melding: «Elva er veldig lita nå, så det begynner å bli vanskelig.» Han fortalte at han hadde vært i elva noen dager tidligere, tatt noen pene ørret – men det virket nesten som han hadde mistet litt trua… «Skulle hatt mer vann i Mistra nå…», skrev Inge.

Vanskelig, ja, men tydeligvis ikke håpløst. Noen timer senere løftet han inn ørreten på 5,4 kilo.

Vår mann

Det har vært en ny sterk sesong for Inge Rønning. Han åpnet med å sette personlig rekord, i Renaelva.  Med den ørreten, på 7,7 kilo, topper han lista «ørret elv» i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse - og nå har han også tredjeplassen med Mistra-ørreten på 5,4 kilo.

Inge Rønning er vår tids mann i Mistra.  I ti år har han vært registrert i Hamar Arbeiderblad med stor ørret tatt i Mistra. Allerede i 2008 slo han kloa i en ørret på 4,990 kilo, den ble tatt en augustmorgen klokka 05.00. Siden den gang har han tatt mange store ørret i magiske Mistra – men de siste årene har han, i følge seg selv, slitt litt…

Forbannelse…?

– De siste årene har det hvilt en forbannelse over Anders (Svalstad) og meg når det gjelder Mistra, sa Inge da vi var med han og kameraten på tur i Renaelva i vår.

Nå ser det ut  til at «forbannelsen» er fjernet. Og det er lett å smile med en ørret på 5,4 kilo i fanget.

 

Les også
HELG Her er HAs interaktive fiskeguide til deg. 
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.