– Det var da voldsomt, sa Rolf Væstad da han fikk vite at han var årets vinner av hovedpremien i fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad.

Premien er laksefiske i Namsen; med fire timer med roer, tolv timers landfiske og hytte for overnatting.

– Nei, laksefiske har jeg aldri vært borti, sa Rolf.

Nå får han sjansen. På Lilleøen gård i Overhalla venter Svein Romundstad og teamet hans – og de har tatt godt vare på tidligere vinnere av konkurransen.

Svein Erik Haug heter han som vant i fjor, og som fikk prøve seg i sommer. Han forteller om en fin opplevelse:

– Det ble ingen laks, men jeg mistet en, jeg tipper den var sånn cirka fem kilo – men vi hadde en veldig ålreit opplevelse hos Svein, forteller Svein Erik Haug.

Tidligere vinnere forteller også om topp service og topp miljø.

Neste sommer er det Rolf Væstad sin tur. Han har, som nevnt, ikke prøvd seg på laksefiske tidligere – men dette er en kar som vet hvordan han skal håndtere stor fisk. Allerede på femtitallet tok Rolf stor mjøsørret, og i juni i 1969 tok han en mjøsørret på 10,25 kilo.

Han fisker på den klassiske måten, med en trebåt fra 1960 – og han ror like mye som han bruker motor. Den største fisken han tok i år var på 5,7 kilo – og det var innmeldingen av den fisken som ble trukket ut som vinnerloddet.

I mai fisket han annenhver natt.

– Jeg fisker på våren, pleier å gi meg etter St. Hans – men så fisker jeg også på høsten, forteller Rolf Væstad.

Båten har han bare fem minutters biltur fra hvor han bor, og han fisker på Hedmark-siden med utsikt til Gjøvik.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.