Meldingen fra Inge Rønning fra Rendalen kom rett over midnatt natt til tirsdag. Med bildet som trykkes i forbindelse med denne artikkelen.

Noen timer tidligere hadde Inge sendt meg en annen melding: «Elva er veldig lita nå, så det begynner å bli vanskelig.»

Han fortalte at han hadde vært i elva noen dager tidligere, tatt noen pene ørret – men det virket nesten som han hadde mistet litt trua … «Skulle hatt mer vann i Mistra nå…», skrev Inge.

Vanskelig, ja, men tydeligvis ikke håpløst. Noen timer senere løftet han inn ørreten på 5,4 kilo.

Det har vært en ny sterk sesong for Inge Rønning. Han åpnet med å sette personlig rekord, i Renaelva. Med den ørreten, på 7,7 kilo, topper han lista «ørret elv» – og nå har han også tredjeplassen med Mistra-ørreten på 5,4 kilo.

Inge Rønning er antagelig vår tids mann i Mistra. I ti år har han vært registrert i Hamar Arbeiderblad med stor ørret tatt i Mistra. Allerede i 2008 slo han kloa i en ørret på 4,990 kilo, den ble tatt en augustmorgen klokka 05.00. Siden den gang har han tatt mange store ørret i magiske Mistra – men de siste årene har han, ifølge seg selv, slitt litt …

– De siste årene har det hvilt en forbannelse over Anders (Svalstad) og meg når det gjelder Mistra, sa Inge da vi var med han og kameraten på tur i Renaelva i vår.

Nå ser det ut til at «forbannelsen» er fjernet.

Og det er lett å smile med en ørret på 5,4 kilo i fanget.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00