Arild Falkfjell, Hamar Fiskerforening vant konkurransen natt til 1. mai. Totalfangst: 11,5 kilo. De to største fiskene var 4,9 og 4,3 kilo. Men den største fisken tok gutta som arrangerte konkurransen, Vegard Magnor og Bjørnar Strand, Team Hengeballe, med en flott ørret på fem kilo.

Mot morran

Arild Falkfjell forteller om sine fangster på hjemmesiden til Hamar Fiskerforening: «De to største tok Devon fra Vidar Heggelund. Fiskene ble tatt i området Snekkersvea, Nerliholmen og Langodden.»

Han forteller også at fiskene ble tatt i timene fra rundt tre til seks på morran.

Gutta på Ringstrand, de som fisker med de klassiske mjøsbåtene, var ute med åtte båter natt til 1. mai. Men kun en fikk fisk. Det var John Magnus Ramfjord. Han tok en ørret på 4,7 kilo på en Devonsluk.

Arrangøren vant

De to kameratene Vegard Magnor og Bjørnar Strand, Team Hengeballe, arrangerte sin konkurranse natt til 1. mai for femte gang. Tretti båter deltok. Ti båter veide inn fisk.

– Vi er veldig fornøyd med deltakelsen. Det var jo meldt dårlig vær, men likevel kom tretti båter. Og for dem som kom, så ble det jo en flott natt. Ikke regn, ikke vind, sier Vegard Magnor.

Den største ørreten i konkurransen ble tatt av arrangøren sjøl. Den ble tatt i Furnesfjorden halv tre om natta. Fem kilo. Den var gutta strålende fornøyd med. Men ikke personlig rekord for Vegard, som tidligere har tatt en på 6,1 kilo.

Flere konkurranser

Her er nye muligheter for den som vil prøve konkurranselykken.

11.–12. mai, «MOJFF’s dreggekonkurranse». Moelv og Omegn Jeger og Fiskerforening arrangerer dreggekonkurranse. Påmelding fredag kveld på Fiskerhytta. Innveiing på morrakvisten på Fiskerhytta.

12.–13. mai, «Daladreggen». Påmelding på Fiskerly og på Hamar brygge tidlig kveld 12. mai. Innveiing kun på Fiskerly – på morran 13. mai. Arrangør: Brumunddal & Omegn Sportsfiskerforening

18.–19. mai, «Mjøsa ørretfestival». Samarbeidsarrangement mellom fiskeforeningene rundt Mjøsa. Brumunddal & Omegn Sportsfiskerforening står i år som hovedarrangør av Mjøsa Ørretfestival. Som medarrangører er: Hamar Fiskerforening, Moelv & Omegn JFF, Gjøvik Fiskeforening og ØRTK. Startskuddet går fredag 18. mai på tidlig kveld, fangst må være innveid på morran lørdag 19. mai. Påmelding på Gillundstranda, Fagervik Jessnes, Hamar brygge, Fiskerly – og flere steder i Oppland. Premieutdelingen foregår utenfor Sparebank 1 Østlandet i Brumunddal lørdag.

2.–3. juni, «Vårdreggen». Arrangeres av Hamar Fiskerforening. Påmelding Hamar brygge, Fagervik Jessnes, havna i Brumunddal. Startskuddet går lørdag 2. juni på tidlig kveldstid. Fangst må være innveid søndag morgen. Innveiing kun på Fagervik på Jessnes. Premieutdeling på HFF’s foreningshytte Fagervik direkte etter innveiing.

9.–10. juni: «Trolling NM Mjøsa». Start Gjøvik havn. Påmelding lørdag midt på dagen. Fisketid 16 timer. Arrangør: Norges Trollingforbund.

15.–17. juni: «Fiskefesten». Åkrestrømmen i Rendalen er utgangspunktet. Fiske i Storsjøen, Rena og i Mistra. Forhåndspåmeldte henter fiskepass hos Rendalen sport. Presentasjon av vassdrag. Konsert med Vassendgutane lørdag kveld. Foredrag Cato Bekkevold. Hovedpremie en bil, hybrid.

Send inn

Fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad foregår hele sommeren, ut august – og her er et muligheter hele vegen. Hver uke trekker vi ut et gavekort på fire hundre kroner. De som står som klassevinnere 1. september mottar gavekort på 1.000 kroner. En fisker trekkes ut som vinner av hovedpremien, laksefiske i Namsen: Fire timers fiske med roer, tolv timers fiske fra land – på Lilleøen gård i Overhalla. Pluss overnatting i hytte for fire. Alle som melder inn fisk over minstemål i de forskjellige klassene mottar diplomer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.