• FORNØYD: Roger Dahl fra Biri med en ørret på fire kilo. Foto: Privat
  • PEN FISK: Vegard Glorud med en flott ørret på fem kilo. Foto: Privat
  • KLASSISK: Egil Sjørengen med en klassisk mjøsørret. Denne på fire kilo. Foto: Privat

Jeanette er ingen nybegynner for den som måtte tro det. Hun har vært med i båten til faren sin, Tormod Høisveen, siden hun var lita – og Tormod kan sine saker når det gjelder dregging etter mjøsørret. Han har jaktet storørret i femti år.

Jeanette tok sin første punding på morran 6. mai i Furnesfjorden. Fra før hadde hun en personlig rekord på 4,4 kilo.

Med fangsten tar hun plass på en av de sterkeste listene, kvinner som har tatt mjøsørret på mer enn seks kilo. Den stiligste av dem alle er nok Edvarda Bakke fra Moelv, hun som jekket ut alle kara i 1956-sesongen, med en ørret på 10,6 kilo. Hun var alene i båten da fisken hogg, men tro ikke at hun fikk panikk.

– Var det vrient å få den inn?, ble hun spurt.

– Det gikk som fot i hose, svarte Edvarda.

Bursdagsfangst

En annen mjøsfisker som var fornøyd med en av fisketurene siste uke er Erland Ryen fra Brumunddal. Han har store forhåpninger når han drar av gårde i båten sin 5. mai. Hvert år. Han har nemlig bursdag, og på bursdagen pleier han å gjøre det skarpt. I 2015 tok han sin største mjøsørret, en rugg på 8,4 kilo. Året etter tok han en punding. I fjor veide den største fisken han tok på bursdagen sin 4,5 kilo. Hva ville skje i år?

«Jeg fikk ingen punding på bursdagen min i år, men jeg fikk trebett med 4,4 kilo på topp», skrev han i en tekstmelding til redaksjonen. Trebett, tre hogg samtidig. Slå den!

Konkurranser

Denne helga vil nok mange prøve fiskelykken. Det er nemlig fiskekonkurranse både i Moelv og i Brumunddal. Fredag 11. mai til lørdag 12. mai er det klart for Moelv og omegn Jeger og Fiskerforenings dreggekonkurranse. Lørdag 12. mai til søndag 13. mai er det klart for «Daladreggen».

Påmelding i Moelv skjer på Fiskerhytta. I Brumunddal er det påmelding på Fiskerly og på Hamar brygge. Innveiing i «Daladreggen» er kun på Fiskerly. Arrangør er Brumunddal & Omegn Sportsfiskerforening.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00