• FORNØYD: Roger Dahl fra Biri med en ørret på fire kilo. Foto: Privat
  • PEN FISK: Vegard Glorud med en flott ørret på fem kilo. Foto: Privat
  • KLASSISK: Egil Sjørengen med en klassisk mjøsørret. Denne på fire kilo. Foto: Privat

Jeanette er ingen nybegynner for den som måtte tro det. Hun har vært med i båten til faren sin, Tormod Høisveen, siden hun var lita – og Tormod kan sine saker når det gjelder dregging etter mjøsørret. Han har jaktet storørret i femti år.

Jeanette tok sin første punding på morran 6. mai i Furnesfjorden. Fra før hadde hun en personlig rekord på 4,4 kilo.

Med fangsten tar hun plass på en av de sterkeste listene, kvinner som har tatt mjøsørret på mer enn seks kilo. Den stiligste av dem alle er nok Edvarda Bakke fra Moelv, hun som jekket ut alle kara i 1956-sesongen, med en ørret på 10,6 kilo. Hun var alene i båten da fisken hogg, men tro ikke at hun fikk panikk.

– Var det vrient å få den inn?, ble hun spurt.

– Det gikk som fot i hose, svarte Edvarda.

Bursdagsfangst

En annen mjøsfisker som var fornøyd med en av fisketurene siste uke er Erland Ryen fra Brumunddal. Han har store forhåpninger når han drar av gårde i båten sin 5. mai. Hvert år. Han har nemlig bursdag, og på bursdagen pleier han å gjøre det skarpt. I 2015 tok han sin største mjøsørret, en rugg på 8,4 kilo. Året etter tok han en punding. I fjor veide den største fisken han tok på bursdagen sin 4,5 kilo. Hva ville skje i år?

«Jeg fikk ingen punding på bursdagen min i år, men jeg fikk trebett med 4,4 kilo på topp», skrev han i en tekstmelding til redaksjonen. Trebett, tre hogg samtidig. Slå den!

Konkurranser

Denne helga vil nok mange prøve fiskelykken. Det er nemlig fiskekonkurranse både i Moelv og i Brumunddal. Fredag 11. mai til lørdag 12. mai er det klart for Moelv og omegn Jeger og Fiskerforenings dreggekonkurranse. Lørdag 12. mai til søndag 13. mai er det klart for «Daladreggen».

Påmelding i Moelv skjer på Fiskerhytta. I Brumunddal er det påmelding på Fiskerly og på Hamar brygge. Innveiing i «Daladreggen» er kun på Fiskerly. Arrangør er Brumunddal & Omegn Sportsfiskerforening.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.