Det er alltid en glede å trekke fram Helge Hagens bok «Og der gikk snella» som ble gitt ut i forbindelse Hamar Fiskerforenings hundreårsjubileum (1998). Utgivelsen ble vår tids håndbok for mjøsfiske, og her er både fakta, gode historier og gode tips.

Sjekker vi fiske midt i mai, så står det blant annet å lese: «Rundt 17. mai er krøklegytingen på det mest intense i et normalår.» Og: «Innerst i Furnesfjorden, ved Sandsøra, pleier det å være storbitt i dagene 22. – 24. mai.»

2013 – et toppår

Sjekker vi resultatlistene i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranser de siste årene, så bekreftes langt på veg noteringene gjort av Helge Hagen og hans kilder. Midtdelen av mai ga et meget godt fiske etter mjøsørret i fjor, beste siden 2013 – som helt klart var et av toppårene de siste ti år.

Samme år måtte mjøsfiskerne kjempe med flom, men i 2013 kom flommen senere – uten at det stoppet mulighetene for å ta storfisk. Også med brask og dritt i vannet ble det tatt stor ørret.

Innimellom brask

Som i år. Flommen har ikke ødelagt mulighetene. Som eksempelvis Ragnar Farlund fra Gaupen viser, med sin fangst 15. mai. Moelv og Omegn Jeger og Fiskerforening skriver på sine Facebook-sider: «Innimellom alt brasket i Ringsakerfjorden klarte Ragnar Farlund å knipe til seg denne flotte ørreten. Den veide akkurat fem kilo og var 75 centimeter lang.»

7,4 kilo

Noen dager tidligere, 11. – 12. mai, arrangerte Moelv og Omegn Jeger og Fiskerforening sin fiskekonkurranse, og det var en brumunddøl som stakk av med den gjeveste premien. Erland Ryen, sammen med kameraten Rune Mikkelsen, veide inn en skikkelig rugg på 7,4 kilo.

Også konkurransen Daladreggen ble arrangert sist helg. Den konkurransen vant Johnny Nohr fra Nes med to flotte ørret på 5,2 og 3,3 kilo.

Ørretfestivalen

Denne helga er det klart for samarbeidsarrangementet Mjøsa ørretfestival. Arrangører er Brumunddal & Omegn Sportsfiskerforening, Hamar Fiskerforening, Moelg og Omegn JFF, Gjøvik Fiskerforening og ØRTK. Startskuddet går i kveld, fredag 18. mai. Innveiing er på morran lørdag 19. mai.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.