Han tok en flott abbor i Malungtjernet 14. juni

– Det er mye småabbor der, så de som var i nærheten sperret øynene opp da de så denne store, sier Adrian.

Etter ørret

Han forteller at han fisker en god del etter abbor – men også etter ørret og gjedde. Ørret fisker han etter i forskjellige elver, eksempelvis i Rena, og gjedde har han jaktet på i Osensjøen.

– Hva er den største ørreten du har tatt?

– 1,2 kilo. Men det er noen år siden, altså.

Nå er sommeren her og Adrian får nok av anledninger til å prøve stanga.

Mange fisker

Og han er ikke alene. Tall fra Norges Jeger og Fiskerforbund (2014) viser at det er 1,7 millioner nordmenn som fisker én eller flere ganger i året. En halv million nordmenn fisker flere enn ti ganger hvert år.

Men det blir færre. Antall sportsfiskere har blitt færre siden 2012.

Barn er ivrige

Norske barn er ivrige fiskere. En undersøkelse gjort av Norges jeger og fiskerforening viste at åtte av ti barn mellom 11 år og 16 år fisker én eller flere ganger i året. Både jenter og gutter. Undersøkelsen fortalte også at jentene slutter når de blir ungdom. Når det gjelder friluftsliv generelt, så fortsetter jentene like ivrige som gutta – men altså ikke når det gjelder sportsfiske.

Husk også at barn under 16 år fisker gratis i Norge. Men vær oppmerksom på at dette ikke gjelder laksefiske.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.